Over Marianne Kalkman

‘We hebben genoten van jou als juf, met de hoeveelheid geduld en liefde voor je vak (dat mag duidelijk zijn) je het brengt. Super, ga zo door juf Marianne! De kinderen die even afdwalen krijgen die ruimte, er is aandacht voor elk individueel kind. Je straalt enthousiasme en rust uit.’

Het werken met kinderen gaat als een rode draad door mijn leven. Vroeger begon het met oppassen op kinderen, kindgerichte opleidingen kwamen in beeld (alhoewel ik een kort uitstapje heb gemaakt naar de HEAO, helemaal niks voor mij!) en toen mocht ik echt voor de klas. Jaren heb ik dit gedaan totdat ik iets anders wilde.
In 2011 begon ik met PeuterDansMetMij. Het waren de eerste peuterdanslessen in Friesland!

Goede basis voor PeuterDansMetMij
 Ik wilde graag met een goede basis beginnen en daarom volgde ik  een verkorte cursus peuterdans. Als aanvulling op peuterdans volgde ik later een cursus yogadance. Hier ontdekte ik hoe fijn het kan zijn om ouder en kind samen te laten dansen en ze te laten genieten van de volle aandacht voor elkaar.  Om nog meer inspiratie op te doen volgde ik als laatste een korte cursus Dansspetters.

Kindgerichte opleiding
Voordat ik PeuterDansMetMij opzette , studeerde ik eerst af aan de MTRO in Zwolle, een opleiding binnen het toerisme. Daar ontdekte ik voor het eerst het werken met kinderen door mijn stage en werk binnen verschillende animatieteams in het buitenland. Vervolgens rondde ik de Pabo in Zwolle af en werkte ik jaren met plezier in het basisonderwijs. Naast mijn werk met kinderen volgde ik lessen Jazzdans, Moderne dans, showballet en streetdance.
Mijn onderwijskundige achtergrond komt heel goed van pas bij het ontwikkelen van de lessen die aansluiten bij het VVE-traject en bijvoorbeeld de methode Schatkist voor kleuters. Ondertussen hebben heel veel peuters en kleuters in Friesland kennis gemaakt met peuterdans en kleuterdans!